Cykelhjelm

Hos Cykelgear har vi et stærkt og stort udvalg af godkendte cykelhjelme til både børn og voksne. Derudover findes cykelhjelmene også i mange forskellige kategorier såsom BMX og Skalhjelme, Fullface hjelme og enkeltstartshjelme. Vi har cykelhjelme til herre, cykelhjelme til dame og cykelhjelme til børn. Det kan være vidt forskellige behov, man har fra person til person, når man skal købe en ny cykelhjelm. Derfor er der også mange forskellige slags at vælge imellem i vores webshop. Det vigtigste for dig, når du skal købe en hjelm, det er at vælge en som passer til dig og dit behov. Det er det allervigtigste, når du skal vælge din næste cykelhjelm.

Vi har et kæmpe udvalg af populære cykelhjelme og forhandler i øvrigt kun godkendte kvalitetshjelme. Det er for eksempel cykelhjelme fra anerkendte mærker såsom Abus, MET og Force. Derudover er man også begyndt at designe cykelhjelme med MIPS.

Tryk på linket herunder, hvis du vil have mere viden om de forskellige typer af cykelhjelme - og hvad du skal have med i dine overvejelser, inden du køber en ny cykelhjelm.

Læs mere

FAQ

1
Hvilken cykelhjelm er bedst?
Den bedste cykelhjelm er den, som passer perfekt til dig. Det vigtigste er pasformen - og at du kan lide den. For så kommer du helt sikkert også til at bruge den. Se vores store udvalg af cykelhjelme og brug vores størrelsesguide til at hjælpe dig på vej til købet af din nye cykelhjelm.
2
Hvornår skal man skifte sin cykelhjelm?
3
Hvor meget koster en cykelhjelm?
4
Hvad er en cykelhjelm med MIPS?
5
Kan man købe cykelhjelm til baby?

Køb en cykelhjelm du bruger

Cykelhjelm - Sweet Protection Falconer 2Vi Mips Cykelhjelm Woodland

Det kan være svært for nogle at komme i gang med at bruge en ny cykelhjelm. Derfor er en af de vigtigste ting, når du vælger en cykelhjelm til dig selv, at du selv kan lide den. Det gør det nemlig meget nemmere at tage den på hver gang du cykler, når det netop er en hjelm, som du er glad for. Derved kommer du faktisk til at bruge cykelhjelmen og ikke bare købe den.

Der findes mange forskellige hjelme i alverdens farver og diverse designs. Nogle hjelme fås som enkeltfarvet/helfarvet, andre med mønster, nogle med visir, andre uden. Der findes også cykelhjelme med skygge. Der findes altså noget for enhver smag.

 

Størrelse og pasform på en cykelhjelm

Når du vælger cykelhjelm, er det vigtigt, at du får dig en cykelhjelm, der har en god pasform til dit hoved. Ved du ikke hvilken størrelse cykelhjelm, du skal have, kan du klikke dig ind på vores guide for at finde den rigtige størrelse cykelhjelm:

Se vores guide til at finde den rigtige hjelm til dig her

En cykelhjelm skal først og fremmest sidde rigtigt på hovedet og passe i størrelsen. 
En hjelm, der ikke passer, vil ikke beskytte dit hoved ordentligt. Den må hverken kunne rutsje frem eller tilbage, sidde skævt eller for løst. Du skal som udgangspunkt gå efter at måle omkredsen på dit hoved, og så vælge en cykelhjelm, som passer på dette mål.

Du måler omkredsen af dit hoved ved at tage et målebånd og fører det rundt om hovedet på det samme sted, som du ville placere en kasket. Altså lige over ørerne og rundt på panden og baghovedet. Hvis omkredsen af dit hoved matcher to størrelser, f.eks. 50-55 cm og 55-60 cm, så anbefaler vi, at du vælger den store model. Dette er fordi, dit hoved kan hæve en smule op, når blodet pumper rundt. Derudover vil du også have muligheden for at benytte en hue eller kasket under hjelmen.

 

Cykelhjelme til alle aldre

Børnehjelme starter fra 44 cm og voksenhjelme starter fra 48 cm. Vi har gjort det simpelt at finde cykelhjelme, da du kan navigere rundt i størrelserne via vores filtre. Dem finder du ude i venstre side, når du befinder dig på en kategori.

Cykelhjelm - Abus Pedelec 2.0 Motion WhiteVi fører foruden et stort udvalg af cykelhjelme til børn, også et af Danmarks største udvalg af cykelhjelme til herre og cykelhjelme til damer. Vi har prismatch på alle cykelhjelme, så du er sikker på altid at kunne få en billig cykelhjelm hos os. Du skal blotte trykke på "prismatch" knappen på produktet, således at vi kan matche prisen.

Husk, at du altid er velkommen til at ringe til vores kundeservice og få råd og vejledning, når du skal købe den helt rigtige cykelhjelm for dig.

 

Hvor længe holder en cykelhjelm?

En hjelm er bygget til at absorbere et hårdt stød eller slag, men kun til at gøre det én gang. Derfor skal en hjelm der har været udsat for et hårdt slag udskiftes. Den vil nemlig ikke længere have den samme evne til at absorbere et nyt slag. Derudover vil det materiale en hjelm er støbt af, over tid, optage fugt fra luften. Dette vil med tiden nedbryde hjelmens opbygning og evne til at absorbere stød eller slag.

Det anbefales generelt, at man udskifter sin cykelhjem minimum hvert 5. år. Det afhænger selvfølgelig også af, hvor meget selve hjelmen er brugt.

 

Forskellige typer cykelhjelme

En cykelhjelm er ikke altid blot en cykelhjelm. Der findes adskillige typer af cykelhjelme også, som bruges til hver deres formål. Her er nogle af de forskellige typer af hjelme:
 

 • Cykelhjelm til hverdagsbrug
   

 • Cykelhjelm til børn
   

 • Cykelhjelm til baby
   

 • Cykelhjelm til racer
   

 • Cykelhjelm til mountainbike
   

 • BMX- og skalhjelm
   

 • Fullface-hjelm
   

 • TT/bane og enkeltstartshjelm
   

 • Cykelhjelm med MIPS
   

 

For at hjælpe dig med hvilken type hjelm, du skal vælge af de mange cykelhjelme, så er de forskellige hjelme uddybet herunder.

 

Cykelhjelm til hverdagsbrug

Cykelhjelm - Abus Macator Cykelhjelm - Velvet Black Shiny

Mange cyklister bruger cykelhjelm, når de til hverdag cykler til og fra deres arbejde. De fleste vælger her en traditionel cykelhjelm. Dette kan dog godt være sporty cykelhjelme, men typisk ikke helt henne i kategorien for cykelhjelme til for eksempel racer, MTB og enkeltstart. Dog er det jo helt op til én selv, hvilken cykelhjelm man vil bruge til hverdag- om det er en af de mere normale cykelhjelme eller en anden mere speciel hjelm. Det er typisk en mere alsidig cykelhjelm, der vælges til hverdagen. Nogle vil betegne hverdagscykelhjelmen som den klassiske cykelhjelm.

I dag er cykelhjelme ikke altid blot for beskyttelsens skyld. En cykelhjelm giver også et statement til andre om ens stil. I den senere tid er cykelhjelmen også blevet et slags trendsymbol, hvor mærker som eksempelvis Nutcase og Thousand lægger stor vægt på design og mode - samtidig med, at der fortsat er fuld sikkerhed i hjelmen.

 

Cykelhjelm til børn

Cykelhjelm - Abus Youn-I Junior hjelm grøn MIPSCykelhjelme til børn findes i vildt mange farver og med adskillige mønstre. Du kan finde hjelme i alle prisklasser. Noget af det vigtigste her - udover at det skal være en sikkerhedsgodkendt hjelm - må være, at barnet også kan lide hjelmen. Dette kan nemlig være en forudsætning for, at barnet overhovedet vil tage hjelmen på. Hos Cykelgear.dk har vi mange gode og billige cykelhjelme i flotte designs, som børn vil elske. Vi har for eksempel nogle med dyr på eller med fede mønstre. Du kan se udvalget her!

 

Cykelhjelm til baby

Babyer må have cykelhjelm på fra de er 9-10 måneder. Dog skal de helst ikke ud på alt for lange cykelture, da det kan være hårdt for deres nakke at skulle have en hjelm på. Af den årsag kunne det muligvis være en god ide at vælge en cykelhjelm, der ikke vejer for meget til de helt små.

 

Cykelhjelm til racer

Cykelhjelm - Met Veleno Cykelhjelm - Metalblå

Når du skal køre på racercykel og samtidig have optimal beskyttelse af en god cykelhjelm, så er der rigtig mange hjelme at vælge imellem. Det der er særlig vigtigt for en racer-cykelhjelm, det er tre ting: lav vægt på hjelmen, god ventilation og at den er aerodynamisk. Racer cykelhjelme bruges ofte både til ture på raceren og til hverdagsbrug. Nogle hjelme kommer også med en aftagelig skygge.
 

Cykelhjelm til mountainbike

Cykelhjelm - Force Aves MTB Hjelm Sort/GråMTB-cykelhjelme udmærker sig på den måde, at de er lidt mere kraftige i looket og har en skygge eller et visir. Skyggen eller visiret på mtb hjelme skal beskytte ansigtet for grene, mudder og vand. En mtb-hjelm er desuden også bygget således, at den går længere ned i nakken end de traditionelle cykelhjelme. Det er netop for at yde mere beskyttelse til mountainbikeren. Her er det også et plus, hvis der er store ventilationshuller, da det giver optimal ventilation til cykelrytteren.

 

 

 

BMX- og skalhjelme

Cykelhjelm - Abus Skurb Cykelhjelm Goldfish OrangeTypisk for BMX- og skalhjelme er, at de har en større, tykkere og lidt tungere ydre skal. Nogle er med skygge og andre uden. Skalhjelme og bmx hjelme er blevet vildt populære cykelhjelme inden for den senere tid, da de giver et statement, som mange godt kan lide og gerne vil associeres med.

 

Fullface-hjelme

Cykelhjelm - FOX Proframe RS Fullface Cykelhjelm SortVælger du en fullface hjelm, er det sikkert fordi du dyrker cykelsport, der er til den lidt mere ekstreme side. En fullface-hjelm minder om en motorcykelhjem eller en styrthjelm. Den omkranser hele hovedet, samtidig med at den holdes på af stropper, som andre cykelhjelme gør det. Her er det også essentielt med lav vægt på hjelmen og god ventilation, da den omfangsmæssigt er noget større.

 

 

 

TT/bane og enkeltstartshjelme

Det vigtigste ved disse hjelme er jo mindre og lettere - jo bedre. Hjelmene er bygget til konkurrenceplan og er samtidig skabt med øje for aerodynamikken.

 

Cykelhjelme med MIPS

Cykelhjelme med MIPS giver mere beskyttelse end en klassisk cykelhjelm. MIPS, som betyder Multi directional Impact Protection System, er i bund og grund et slags ekstra beskyttelselseslag i cykelhjelmen. MIPS-hjelmen er især god og påtænkt til rotationsstyrt. Det vil sige styrt, hvor man kan eksempelvis kan ryge henover styret og lande på mange forskellige måde og med forskellige vinkler for hovedet. En almindelig cykelhjelm er derimod udviklet til at beskytte mod direkte tryk på skallen, hvilket ikke er måden, hvorpå de fleste faldskader fra cykel sker.

MIPS-systemet gør, at hjelmen er udstyret med en inderskal, der er frigjort en smule fra yderskallen, således at hjelmens skaller kan rykke sig en smule - uafhængigt af hinanden. MIPS-hjelmen har et specielt lavfriktionslag, som gør det muligt for hovedet at bevæge sig 10-15 mm i alle retninger. Lavfriktionslaget gør at stødet bliver absorberet mere jævnt over hele hjelmen. Almindelige hjelme tager ikke højde for rotationsenergien, der finder sted ved et uheld, og det er det MIPS hjælper med. En MIPS cykelhjelm giver ekstra beskyttelse til især cyklister på racer og mtb.

Læs mere om MIPS-hjelme i vores guide her - og se også vores store udvalg af MIPS-hjelme.

 

Hagerem og spænde til cykelhjelm

Det er essentielt at din cykelhjelm sidder korrekt på hovedet, og at den er korrekt indstillet. Ellers kan du risikere, at den ikke kan beskytte dit hoved optimalt. Derfor skal både hagerem og spænde også være indstillet korrekt. Hjelmen sidder rigtigt, når den sidder lige på hovedet, set fra siden. Stropperne skal strammes, så der maksimalt er plads til to fingre mellem stropperne og hagen. Hageremmen må ikke på noget tidspunkt være så løs, at den kan skubbes ud under hagen, mens den er lukket. Hageremmens vigtigste funktion er nemlig at holde hjelmen fast på hovedet, når der er bevægelse. Spænderne ved ørerne skal samtidig indstilles, så de sidder lige under ørerne.
 

Der findes forskellige slags spænder til at lukke cykelhjelmen under hagen. Her er de to mest almindelige:
 

 • Det klassiske spænde
   

 • Fidlock magnetspænde
   

Det klassiske spænde er det helt almindelige klikspænde, som alle kender. Det er stadig et populært valg og mange nye cykelhjelme kommer med denne type. Fidlock magnetspændet er spændet, som lukker nemt og hurtigt med en magnet. Og på samme vis, er det nemt at åbne igen, ved at man skubber magneterne fra hinanden. Man skubber magneterne sidelæns for at åbne spændet. Den er nem at åbne, og du kan sagtens gøre det med bare én hånd. Men samtidig er den sikker, og den åbner ikke af sig selv i tide og utide.

Udover stropper, hagerem og spænde er der også skruespændet bagpå hjelmen, som med sit tilpasningssystem, hjælper dig til at tilpasse hjelmen endnu mere nøjagtigt til dit hoved, så du får en god pasform. Hjelmen giver bedre beskyttelse, hvis den sidder perfekt på hovedet.

 

Hvorfor skal du køre med cykelhjelm?

Kun hver tredje cyklist i Danmark bruger Cykelhjelm, men tallet er dog stigende. Til gengæld kører næsten alle sportscyklister med cykelhjelm. Alle hjelme kan være afgørende for dig, hvis uheldet skulle være ude - uanset om du er ude i trafikken eller dyrker sport. Derfor er en god hjelm en god investering for din egen sikkerhed.

Cykelhjelmen beskytter dig mod, at et styrt og dermed et kraftigt slag skulle kunne give dig alvorlige hovedskader. Og i enkelte tilfælde kan det betyde forskellen mellem liv eller død. Især derfor er det sindssygt vigtigt, at du ved, hvad du skal tage højde for, når du vælger din nye cykelhjelm, så du er godt beskyttet.

 

En sikker cykelhjelm

Alle cykelhjelme som bliver solgt i Danmark skal være godkendt ifølge CE EN 1078, som er standarden i Europa. Dette er din garanti for, at sikkerheden er i top, når du køber en godkendt cykelhjelm. Alle modeller i vores sortiment er godkendte cykelhjelme.

Derudover findes der beskyttelseshjelme til småbørn med mærkningen CE EN1080
Sikkerheden er derfor god på alle cykelhjelme som kan købes herhjemme. Dog er der nogle, der skiller sig ud ved, at der er gjort lidt ekstra for sikkerheden. Det er især hjelme, der er godkendt efter Amerikanske standarder. Deres krav er nemlig skrappere end dem vi har i Europa.

Der findes også hjelme, der er godkendt efter NTA 8776 standarden. Dette er hjelme, der er særligt velegnede til brug på Speed Pedelecs (elcykler der kan køre op til 45 km/t). Disse hjelme beskytter hovedet endnu bedre end de almindelige cykelhjelme.

Dertil findes der også hjelme med MIPS, hvor der ligger et ekstra lag i hjelmen, som også øger sikkerheden på hjelmen udover det påkrævede.
På alle vores cykelhjelme vil det fremgå af produktteksten, hvis en hjelm gør noget ekstra for sikkerheden.

Den sikreste cykelhjelm er cykelhjelme, som er korrekt indstillet. Det lyder måske fjollet, men det er vigtigt, at du formår, at bruge cykelhjelm korrekt. Når cykelhjelmen er korrekt indstillet, så beskytter den mere og mest optimalt.

 

Få hjælp til valg af cykelhjelm

Hos Cykelgear har du altid mulighed for at få råd og vejledning omkring cykler, tilbehør og selvfølgelig også cykelhjelme. Er du eksempelvis i tvivl om forskellen på to forskellige cykelhjelme og er i tvivl om, hvilken der vil passe bedst til dig og dit behov, så står vi klar til at guide og vejlede dig i vores kundeservice.