Cykellygter
På denne side finder du vores brede udvalg af cykellygter fra mange forskellige mærker. Hos os finder du cykellygter i mange forskellige modeller og prisklasser, hvilket gør det nemt for dig at finde en cykellygte, der passer bedst til dine behov. Vi tilbyder billige cykellygter, både til almindelige cykler, MTB og landevejscykling. Du kan købe enkelte lygter eller vælge et komplet lygtesæt med både for- og baglygte.
Vi sælger cykellygter fra populære mærker som Magicshine, Abus, Smart, Reelight, Force og mange andre. Tag et kig på vores side og se det store udvalg af cykellygter. Vi har mange lygter - uanset om du er på udkig efter billige cykellygter, kraftige cykellygter eller magnetlygter - så har vi lygter til alle cykler og alle behov.
FAQ
Hvad siger loven om cykellygter i Danmark?
Ifølge dansk lovgivning skal du med dine cykellygter være synlig i trafikken, når mørket falder på og indtil solopgang. Hvis der er tåge, diset eller sne, skal du også have lygter på cyklen, så du kan være synlig i trafikken for de øvrige trafikanter. Dermed er det ikke kun i de mørke timer, at belysning er vigtigt. Det er også vigtigt i usigtbart vejr.
For at sikre din egen og andres sikkerhed er det vigtigt, at din cykel er udstyret med den rette belysning, når du færdes i mørke eller dårlige lysforhold.
Her er de vigtigste krav fra færdselsloven:
-
Cyklen skal have både for- og baglygte tændt ved mørke og nedsat sigtbarhed.
-
Forlygten skal være hvid eller gul, og baglygten skal være rød.
-
Lygterne skal kunne ses fra mindst 300 meters afstand og være synlige fra siden, for at de er lovpligtige cykellygter.
-
Hvide og røde lygter må gerne blinke, men de skal blinke med mindst 120 blink i minuttet. Har du en gul lygte, skal den lyse konstant. Den må ikke blinke.
Cykellygter til dig
Inden du køber nye cykellygter, er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring de forskellige produkter. Det er nemlig vigtigt, at cykellygten opfylder dine personlige behov.
Du skal gøre for eksempel gøre op med dig selv, hvor kraftig en cykellygte, du skal bruge - og hvor mange lumen, lygten skal have. Skal cyklen kunne lyse vejen op foran dig, eller er det godt nok at lygterne ”kun” sikrer, at du bliver set i trafikken? Kører du steder, eksempelvis på mørke landeveje, hvor det kræver ekstra kraftigt lys? Eller er du blot på udkig efter et par billige cykellygter, der overholder lovkravene og er godkendte? Du skal altså finde ud af, hvad du præcis skal bruge lygten til.
Montering af cykellygterne
Uanset hvilken model du bedst kan lide, fører vi et bredt sortiment af både LED cykellygter, magnet-cykellygter, dynamoer og andet. Vi har et bredt udvalg af godkendte cykellygter i forhold til både pris og kvalitet, så der er noget til alle prisklasser.
Nogle af vores modeller kan fastmonteres på din cykel, mens andre let kan af- og påmonteres. Du skal gøre op med dig selv, om det er mest hensigtsmæssigt for dig at have dine lygter fastmonteret på cyklen hele tiden, eller om du gerne vil have muligheden for at kunne tage dem af - og bruge dem på en anden cykel også. Fordelen ved at have lygterne monteret på cyklen hele tiden, er at du ikke skal huske dem - og derfor heller ikke kan komme til at glemme dem.
Udover gode cykellygter er det også vigtigt og et lovmæssigt krav, at der er reflekser på din cykel. Vi har derfor også et stort udvalg af reflekser.
Cykellygter med batteri, magnet eller til USB-opladning
Forskellige modeller bruger forskellige metoder til at få strøm til cykellygten. Her er nogle af de mest almindelige strømkilder til cykellygter. Læs mere om det herunder, så du kan finde ud af, hvilken type cykellygte, som du foretrækker.
Cykellygte med batteri
En batteridrevet lygte kan være et godt valg, da lyset vil være konstant, også når du står stille. Det betyder, at du ikke selv skal generere energien, som du skal ved brug af en magnet- eller dynamodrevet lygte. Du skal dog være opmærksom på, at batterierne skal udskiftes indimellem. Der findes også kraftige lygter som Magicshines Monteer-serie, der er udstyret med kraftige, genopladelige batterier. Disse batterier monteres typisk på rammen eller placeres i en lomme, hvis lygten bruges som pandelampe eller hjelmlygte.
Magnet- og dynamodrevet cykellygte
Du kan også vælge en lygte, der får strøm fra magneter. Her genererer du selv energien, der tænder lygten. Det betyder dog også, at lygten slukker, så snart du ikke længere genererer energi. De mest avancerede dynamo- og magnetlygter kan dog holde strømmen i nogle minutter efter, at du er stoppet. Fordelen ved denne type lygter er, at du ikke skal huske at tænde og slukke lygterne eller skifte batterier.
Cykellygte med USB-opladning
Mange cykellygter fås nu som genopladelige lygter, hvor du let oplader lygten ved hjælp af USB-opladning i en stikkontakt med adapter eller via computeren. På denne måde bliver batterier overflødige.
Cykellygter til mtb
De helt kraftige cykellygter er særligt velegnede til mountainbiking. Når det er mørkt på stierne, har du brug for en kraftig cykellygte med høj lysstyrke, så du kan opdage forhindringer i god tid. Flere af disse lygter minder næsten om kraftige projektører, der virkelig oplyser vejen foran dig. Det kan være fantastisk at tage ud på en kølig, mørk efterårsaften på din mountainbike og glide gennem de mørke stier med en kraftig forlygte på styret. Du kan også kombinere en kraftig forlygte med en hjelmlygte for at få ekstra godt fokus i dit synsfelt.
Lysstyrke måles i lumen
For at informere om, hvor meget lys en cykellygte afgiver, bruger man betegnelsen lumen. Lumen beskriver ganske enkelt, hvor meget lys der kommer ud af lygten – altså selve lysstyrken. Der findes cykellygter med fx 400, 1000 og 1500 lumen. Nogle modeller når helt op på 12.000 lumen. De cykellygter, vi typisk kender, har betydeligt færre lumen og dermed en lavere lysstyrke. De er mere egnede til at gøre cyklisten synlig i trafikken snarere end til at oplyse vejen tydeligt. Er du på udkig efter en kraftig lygte med maksimal synlighed, skal du gå efter en lygte med mange lumen. Jo flere lumen lygten har, jo kraftigere er lysstyrken.
Baglygte med indbygget radar
Når du cykler på landevejen, kan det være ubehageligt, når en bil kommer for tæt på med høj hastighed. Hvis du er en seriøs landevejscyklist, der gerne investerer i udstyr, kan du med fordel investere i en baglygte med indbygget radar. Radarlygterne forbindes til din cykelcomputer og advarer dig, når en bil nærmer sig bagfra med høj fart. Garmin har taget teknologien et skridt videre og udviklet en model med både radar og indbygget kamera, som kan optage en eventuel ulykke.
Hvad er en StVZO-godkendt cykellygte?
Moderne LED-cykellygter giver ofte bedre sigtbarhed og mulighed for at justere lysstyrken. Det kraftige lys kan dog blænde medtrafikanter. Hvis du vil være sikker på, at din nye cykellygte ikke blænder modkørende trafik, kan du vælge en lygte, der er StVZO-godkendt. StVZO er en tysk standard, der sikrer, at lygten ikke blænder modkørende. Den fungerer som nærlys på en bil og styrer lyset mod vejen i stedet for at lyse direkte ind i øjnene på modkørende.
Få hjælp til valg af cykellygter
Har du brug for hjælp til at finde frem til de helt rigtige cykellygter? Så kan du kontakte vores kundeservice. Her sidder vi altid klar til at hjælpe dig med råd og vejledning – om alt lige fra cykler og værktøj, til cykelhjelme og lygter. Sammen kan vi finde frem til de cykellygter, der passer til din cykel og dine behov.