Bagskifter

Bagskifteren er en del af din gear-gruppe. Den gør det muligt at skifte gear og sidder monteret på cyklens geardrop.  En bagskifter kan have tre forskellige armlængder: kort, medium eller lang. Det der er afgørende for længden på armen, er gearingen som er monteret på cyklen.

På denne side kan du læse mere om bagskifter. Du finder bagskifter til både Racer og MTB/Citybikes. Du kan finde bagskifter fra producenterne Shimano, SRAM og Campagnolo.

Læs mere

Valg af bagskifter

En bagskifter er ikke længere ”bare” en bagskifter. Udvalget af bagskiftere kan være en jungle at finde rundt i og det er vigtigt at du vælger den helt rigtige type til din cykel.
Bagskifteren er den mekanisme der bevæger kæden op og ned på kassetten, bag på cyklen. Gearskifteren ved din hånd trækker et kabel (eller et elektronisk signal) for at bevæge bagskifteren, som derefter bevæger kæden hen til det passende tandhjul på kassetten. Bagskifteren er derfor en grundlæggende del af din drivline og en af de vigtigste komponenter.

Når bagskifteren skal udskiftes, så er det vigtigt at du vælger komponenter der er kompatible med hinanden. Forskellige producenter kører nemlig med forskellige indeks og længde på deres produkter.

 

Udskiftning af bagskifteren

Det kan virker lidt uoverskueligt at skulle finde frem til den rette armlængde. Men hvis du fokuserer på at finde frem til cyklens MCC, så er du virkelig godt på vej.

MCC: ”maximum cassette cog” er en  vigtig faktor du skal kende til, når du vælger bagskifter. MCC er det højeste tandantal bagskifteren kan håndtere på kassettens største tandhjul. MCC vil altid være angivet af producenten, og du kan finde frem til de forskellige tal inde på produkterne. På den måde kan du hurtigt finde ud af om armlængden er korrekt.

 

Bagskifter til racercykler

Der er tre store producenter indenfor bagskifter til racercykler: SRAM, Shimano og Campagnolo. Vi har et stort og bredt udvalg af produkter fra disse producenter, så du med garanti kan finde frem til den model der passer bedst til dig. Producenterne anvender forskellige indeks og det er derfor vigtigt at du holder øje med specifikationerne for hvert produkt.

Du kan finde vores udvalg af bagskifter til racercykler lige her.

 

Bagskifter til MTB

Der er to store producenter indenfor bagskifter til MTB: SRAM og Shimano. Du kan finde et bredt udvalg af forskellige modeller på siden, så du nemt kan finde frem til det produkt der passer bedst til dig og dine behov. Producenterne anvender forskellige indeks og det er derfor vigtigt at du holder øje med specifikationerne for hvert produkt.

Du kan finde vores udvalg af bagskifter til MTB lige her.

 

Spørgsmål til bagskifter, geardrop og montering

Vi har en masse guides til dig på vores YouTube-profil. Herinde kan du bl.a. se hvordan du justerer din bagskifter, justerer din forskifter, hvordan du får en større kassette på din racer og meget mere. Du kan klikke her på dette link og udforske alle vores guides.

Har du spørgsmål til vores produkter eller mærker, så skal du være mere end velkommen til at kontakte os. Vores kundeservice sidder altid klar til at hjælpe dig med råd og vejledning omkring bagskifter, geardrop eller montering. Du kan også læse mere om hvilken længde arm din bagskifter skal have, ved at klikke på dette link.