Momentnøgle til cykel

En momentnøgle er et uundværligt værktøj i ethvert cykelværksted. Først og fremmest er momentnøglen let at bruge. Dertil er det også et af de stykker værktøj, der hurtigst tjener sig selv ind. Med en momentnøgle er du nemlig sikret mod over- og underspændinger af skruer og gevind. Hvilket ellers kan blive en dyr fornøjelse, hvis bolte og møtrikker strammes for meget.

Vi forhandler mange forskellige momentnøgler fra eksempelvis disse populære mærker: Park Tool og Force.

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
  • 30
  • 60
  • 90

FAQ

1
Hvad er en momentnøgle til cykel?
Momentnøglen er et specialværktøj, du kan bruge til din cykel og samtidig være sikker på, at du ikke kommer til at stramme bolte og møtrikker for meget.
2
Hvad er forskellen på en almindelig momentnøgle og en digital momentnøgle?
3
Hvilken momentnøgle er bedst til cykel?
4
Hvad bruges en momentnøgle til?

Momentnøgle som cykelværktøj

Momentnøgle til cykel - Syncros Torque Wrench 2.0 2-24nmDer er mange af cyklens dele, der har godt af efterspænding i ny og næ, hvilket hurtigt kan klares med en momentnøgle. Dog er det vigtigt, at du har styr på momentnøglens forskellige udgangspunkter og maksimumsmomenter.

En momentnøgle kan bruges til at skrue en skrue eller bolt til en fast spænding, hvor du er sikker på at skruen strammes tilpas, præcist og korrekt efter det rette moment. Med en momentnøgle sikres du en korrekt spænding hver eneste gang og skal derfor ikke frygte at over- eller underspænde dine skruer eller bolte.

 

Hvordan en momentnøgle til cykel fungerer

Nm eller newtonmeter er måleenheden, der bruges, når du spænder bolte eller skruer. På en frempind vil du evt. støde ind i en markering på 5 Nm, der angiver hvilken indstilling momentnøglen skal stilles på for at få spændt skruen optimalt.

Du indstiller derfor momentnøglen på 5 Nm, inden du begynder at spænde skruen. Når momentnøglen rammer det ønskede punkt, begynder nøglen at klikke, og dette er tegn til dig, om at skruen nu ikke skal strammes mere.

I denne video kan du let se, hvordan en momentnøgle fungerer i praksis

 

Køb en momentnøgle til din cykel

Hos Cykelgear har vi momentnøgler i mange forskellige størrelser, prisklasser og mærker - og i god kvalitet. Uanset om du har en mountainbike, citybike eller en racer, er det en god ide med jævne mellemrum at gå din cykel efter med diverse cykelværktøj - og her er momentnøglen god. Det er også muligt at få en digital momentnøgle, så du hurtigt kan indstille hvilket moment, du skal bruge til cyklen.
 

Momentnøgle cykel -  Momentnøgle cykel - Park Tool Momentnøgle 4 Nm
 

Der findes nogle momentnøgler med T-greb. Disse er vældigt populære, da de gør det let at spænde bolte til det prædefinerede tilspændingsmoment.

En momentnøgle til cykler skal gerne ligge imellem 1 og 20 Nm. Momentnøgler til biler starter ved omkring 30 og er derfor for hård til at benytte på cykler uden at ødelægge dele.

Du skal i øvrigt være opmærksom på, at hvis du skal afmontere dele igen, så er det vigtigt at der bruges et andet værktøj, som ikke har moment i sig. Se vores store udvalg af værktøj til cykelværkstedet her!