TOUR SALE! Spar op til 50 % her

Cykelhjul

Cykelgear tilbyder et bredt sortiment af cykelhjul fra en lang række kendte mærker. Vi har de mest populære brands som Fulcrum, Vision, Mavic, Shimano, Vittoria, Zipp, Token, DT Swiss og Campagnolo. Der er hjul til både BMX, Citybike, Fixie, Racer, MTB, børne- og juniorcykler.

Uanset om du skal bruge billige cykelhjul eller cykelhjul, der er af højere kvalitet og har smarte features, så har vi de rigtige cykelhjul til dig og din cykel i vores store sortiment. Uanset prisleje er alle cykelhjul af høj kvalitet.

Læs mere

FAQ

1
Hvordan vælger du det rigtige cykelhjul?
For at vælge det rigtige hjulsæt, skal du først tage højde for størrelsen på hjulene. Derefter skal du tjekke hvilket bremsesystem, du har, samt kassette og gear.
2
Hvad er forskellen på cykelhjul og fælge?
3
Hvorfor vælge letvægtscykelhjul?

 

Køb et nyt cykelhjul

Måske har du prøvet, at du med dit originale cykelhjul på din cykel er kommet til at køre for hårdt op af en kantsten eller i et styrt har slået hjulet skævt. Er skaden ikke så slem, kan du måske selv prøve at rette hjulet op med nippelnøgler og ved hjælp denne guide om hvordan du retter hjulet op på din cykel.

Er skaden for slem eller havde du i forvejen drømt om nogle lettere nye cykelhjul, der er stærkere eller mere farverige, kan du selvfølgelig købe helt nye hjul, som passer lige til din cykel. Brug filtrene inde i hver kategori, så finder du et hjul, som både passer til din cykel og dine behov.

 

Hvilket cykelhjul skal jeg have?

Det kan være svært i det store udvalg af cykelhjul at finde lige præcis det hjul, du gerne vil have og som passer til din cykel. Nogle cykelhjul er gode til mountainbikes, nogle er gode til citybikes, andre er gode til bjergkørsel på racercykel - og igen er nogle hjul mere aerodynamiske end andre. Derfor kan du med fordel se denne guide om hvilke cykelhjul der passer til din cykel og få overblik over de forskellige typer af fælge og hjul.

Det vigtigste, du skal huske for at vælge det rigtige hjulsæt, er størrelsen på hjulene. Derefter skal du tjekke hvilket bremsesystem, du har, samt kassette og gear.

 

Forskellen på hjul og fælge

Fælgen er den yderste ring, som også er den, der holder dækket og slangen. Ventilen går igennem et hul i fælgen, som holdes sammen af alle egerne, som er de små metalpinde, der i samarbejde holder fælgen stabil og rund. Egerne sidder fast i navet, som fungerer som samleled for alle egerne hele vejen rundt. Inde i navet kan der være gear ,hvis det er en cykel med indvendige gear. Ellers er der normalt kuglelejer og bolt med møtrikker eller en quick release til at sætte den fast på cyklen. Alt dette kaldes tilsammen et cykelhjul.

 

Letvægtscykelhjul

Nogle vil gerne have en opgradering og købe lettere hjul til deres sportscykel, så de kan præstere lidt bedre, og det er der god grund til. Alt vægt på hele cykelhjulet er nemlig det, der kaldes for rullende vægt, og den bliver tungere jo hurtigere hjulet roterer. Så har du dæk, slange, eller et hjul, der vejer rigtig meget, så er den rullende vægt høj. Det er også det sted, hvor du kan hente mest hjælp til at mindske vægten på cyklen - til de billigste penge. Derfor ser du også rigtig mange carbon-hjul og lette aluminiums-hjul i udvalget.

 

Hvis du har problemer eller spørgsmål til hvilket hjul, du skal vælge, er du meget velkommen til at kontakte os pr. telefon, chat eller mail. Så står vi klar til at hjælpe dig.