Cykelhjul

Cykelgear tilbyder et bredt sortiment af cykelhjul fra en lang række kendte mærker. Vi har de mest populære brands som Fulcrum, Vision, Mavic, Shimano, Vittoria, Zipp, Token, DT Swiss og Campagnolo. Der er hjul til både BMX, Citybike, Fixie, Racer, MTB, børne- og juniorcykler.

Uanset om du skal bruge billige cykelhjul eller cykelhjul, der er af højere kvalitet og har smarte features, så har vi de rigtige cykelhjul til dig og din cykel i vores store sortiment. Uanset prisleje er alle cykelhjul af høj kvalitet.

Læs mere

FAQ

1
Hvordan vælger du det rigtige cykelhjul?
For at vælge det rigtige hjulsæt, skal du først tage højde for størrelsen på hjulene. Derefter skal du tjekke hvilket bremsesystem, du har, samt kassette og gear.
2
Hvad er forskellen på cykelhjul og fælge?
3
Hvorfor vælge letvægtscykelhjul?

Køb et nyt cykelhjul

Måske har du prøvet, at du med dit originale cykelhjul på din cykel er kommet til at køre for hårdt op af en kantsten eller i et styrt har slået hjulet skævt. Er skaden ikke så slem, kan du måske selv prøve at rette cykelhjul op med nippelnøgler og ved hjælp denne guide om hvordan du retter hjulet op på din cykel.

Er skaden for slem eller havde du i forvejen drømt om nogle lettere nye cykelhjul, der er stærkere eller mere farverige, kan du selvfølgelig købe helt nye hjul, som passer lige til din cykel og forbedrer din cykels ydeevne. Brug filtrene inde i hver kategori, så finder du et hjul, som både passer til din cykel og dine behov.

 

 

Hvilket cykelhjul skal jeg have?

Det kan være svært i det store udvalg af cykelhjul at finde lige præcis det hjul, du gerne vil have og som passer til din cykel. Nogle cykelhjul er gode til mountainbikes, nogle er gode til citybikes, andre er gode til bjergkørsel på racercykel - og igen er nogle hjul mere aerodynamiske end andre. Derfor kan du med fordel se denne guide om hvilke cykelhjul der passer til din cykel og få overblik over de forskellige typer af fælge og hjul, så du er sikker på at få cykelhjul med optimal ydeevne bedre kraftoverførsel.

Det vigtigste, du skal overveje, når du vælger hjul, er at sikre dig, at du får den rigtige hjulstørrelse. Dernæst bør du også se på det bremsesystem, den kassette og de gear, du har på din cykel. Nogle hjul kan være specielt designet til et bestemt mærke af drivlinje, f.eks. Shimano, SRAM eller Campagnolo.

 

 

Letvægtscykelhjul

Nogle vil gerne have en opgradering og købe lettere hjul til deres sportscykel, så de kan præstere lidt bedre, og det er der god grund til. Alt vægt på hele cykelhjulet er nemlig det, der kaldes for rullende vægt, og den bliver tungere jo hurtigere hjulet roterer. Så har du dæk, slange, eller et hjul, der vejer rigtig meget, så er den rullende vægt høj. Det er også det sted, hvor du kan hente mest hjælp til at mindske vægten på cyklen - til de billigste penge. Derfor ser du også rigtig mange carbon-hjul og lette aluminiums-hjul i udvalget.

 

 

Racercykel-hjul

At investere i et par gode hjul til din racercykel er en af de bedste opgraderinger, du kan foretage på din racercykel. Når du køber en ny racercykel, kommer den ofte med billigere hjul, da det giver producenterne mulighed for at holde salgsprisen nede. Et par nye hjul kan give dig fordele og gøre dig hurtigere på din racercykel. Før du køber et nyt par hjul, skal du overveje, hvad dine behov er til din type cykling. Derefter skal du beslutte dig for, hvilken fælghøjde du vil have, vægten og hvor meget du er villig til at betale for dine nye hjul.

Når det drejer sig om racerhjul, er der fokus på hjulets profil. Der er tre forskellige profiler at vælge imellem til racercykler:
 

  • Højprofilhjul: Har en højere profil, som gør dem mere aerodynamiske. Det sænker luftmodstanden, når du kører på flade veje uden større stigninger. Her er der altså fokus på bedre aerodynamik.
     

  • Lavprofilhjul: Har en lavere profil og fokuserer på at være så lette som muligt. Disse hjul er et populært valg, når du cykler på stejle stigninger, f.eks. op og ned ad bjerge, hvor vægten er afgørende for toppræstationen.
     

  • Skivehjul: Dette er et fulddækshjul, der hovedsageligt bruges til tidskørsler eller triatlon.
     

Ud over hjulets profil er det også vigtigt at overveje, hvilket materiale hjulet er lavet af. De mest almindelige materialer er aluminium og kulfiber. Aluminiumshjul er lettere at fremstille og er derfor billigere end kulfiberhjul. Carbon-hjul er stivere og lettere end aluminium. Et let og stift hjul giver dig bedre acceleration og er lettere at styre. Standardvægten for et hjulsæt til landevejscykler er 1100-1800 gram. Der findes selvfølgelig tungere og lettere hjul. Ud over materialet kommer dyrere hjul ofte med bedre nav, lejer, eger og nipler, der giver hjulet bedre ydeevne.

 

 

Mountainbike-hjul

Når du skal investere i et par nye hjul til din mountainbike, er det vigtigt at overveje en række parametre. Hjulene på en mountainbike skal kunne holde til lidt af hvert og modstå de hårde stød, der kan opstå, når du kører i ujævnt terræn. Ligesom racerhjul fremstilles mountainbikehjul af både aluminium og kulfiber. De mest almindelige hjulstørrelser til mountainbikes er 26", 27,5" og 29" med forskellige akselstandarder. Afhængigt af hvilken type mountainbike du kører, er der forskellige ting, du skal overveje, når du vælger hjul.

 

  • Cross Country (XC): Dette er den mest almindelige form for mountainbiking. Når du primært vil køre hurtigt på forskellige overflader som bredere skovveje, grusveje og stier, kan du bruge lidt smallere hjul, da de vejer mindre. 29 tommer hjul er en almindelig størrelse på en XC-mountainbike. Fælgens indvendige bredde er ofte 19-25 mm, og dækkene er typisk 1,9-2,3 tommer brede. Fordelene er, at du kan køre med højere dæktryk og har lavere rullemodstand.

 

  • Trail-kørsel: Når du vil ud på mere udfordrende stier og køre op ad bakke, ned ad bakke og over sten og rødder, er en trail-orienteret MTB sandsynligvis noget for dig. Hjulene på denne cykel skal være lidt bredere end på en XC-cykel, da det giver mere stabilitet og kontrol, hvilket er nødvendigt i ujævnt terræn. 29" og 27,5" med en indvendig fælgbredde på omkring 25 mm er almindelige til disse hjul. 29" hjul er hurtigere, mens 27,5" er lettere at dreje med, hvilket er en fordel, hvis du vil køre lettere ned ad bakke.

 

  • Enduro/Downhill: Enduro og Downhill handler om at komme ned af bjerget så hurtigt som muligt. Terrænet er meget udfordrende og teknisk med masser af forhindringer som klipper, rødder og hop. Cyklen og hjulene skal være designet til at klare virkelig hårde forhold. Til denne type MTB-cykling skal hjulene være bredere end i andre discipliner, ofte med en indvendig bredde på ca. 30 mm. I enduro er 29" og 27,5" almindelige, mens downhill varierer fra 26" til 29" afhængigt af dine præferencer.

 

 

Standardfælge eller slangeløse hjul?

Afhængigt af hvilken type mountainbike du kører, bør du overveje, om du vil have en fælg, der er tubeless-ready eller en standard fælg.

En standard fælg kan kaldes den klassiske variant, hvor du kører med en slange og fælgbånd inde i dækket. Lufttrykket er ofte lidt højere i et tubular-hjul.

Flere og flere MTB-cyklister vælger at køre tubeless, dvs. uden slange i dækket. For at du kan køre tubeless skal du have et hjulsæt, der er tubeless-ready. Fordelene ved at køre tubeless er, at du ikke har brug for en slange. Du kan køre med lavere dæktryk, hvilket giver bedre greb og komfort i ujævnt terræn. I tilfælde af en mindre punktering forsegler tubeless-væske også små huller, så du kan fortsætte med at cykle.

 

 

Forskellen på hjul og fælge

Fælgen er den yderste ring, som også er den, der holder dækket og slangen. Ventilen går igennem et hul i fælgen, som holdes sammen af alle egerne, som er de små metalpinde, der i samarbejde holder fælgen stabil og rund. Egerne sidder fast i navet, som fungerer som samleled for alle egerne hele vejen rundt. Inde i navet kan der være gear ,hvis det er en cykel med indvendige gear. Ellers er der normalt kuglelejer og bolt med møtrikker eller en quick release til at sætte den fast på cyklen. Alt dette kaldes tilsammen et cykelhjul.

 

 

Få hjælp til at købe cykelhjul online

Hvis du har bekymringer eller spørgsmål om, hvilket forhjul, baghjul eller hjulsæt du skal vælge, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice via telefon, e-mail eller ved at chatte direkte med os online. Vi står klar til at hjælpe dig.