TOUR SALE! Spar op til 50 % her

MTB-sko

Cykelgear har et stort udvalg af MTB-sko. Skal du bruge sko til mountainbike, har vi et stort udvalg af de bedste mærker til de bedste priser, blandt andet Five Ten, Northwave og Shimano. Du finder både billige MTB-sko og MTB-sko med mange forskellige funktionaliteter. Dertil er der også valget, om du vil køre med flats-pedaler eller klikpedaler. Herunder kan du se hvilke parametre, der er værd at kigge på og overveje, når du leder efter det bedste par mtb-sko til dig. 

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
ud af 11 sider
Produkter pr. side:
 • 30
 • 60
 • 90

FAQ

1
Hvad er forskellen mellem MTB-sko med kliksystem og flats-pedaler?
MTB-sko med kliksystem tillader kraftigere kraftoverførsel ved hjælp af et kliksystem, der fastgør skoen til pedalen. Dette øger momentum og forbedrer trædefølelsen. Flats-pedaler har stor grebsstyrke uden kliksystem, og skoene til disse pedaler er grove, brede og flade, med indbyggede pins for at give dig et bedre fodfæste. Flats tillader hurtigere afmontering i tilfælde af et potentielt styrt.
2
Hvilke spændesystemer anvendes på MTB-sko, og hvordan påvirker det prisen?

Mountainbike-sko med kliksystem eller flats?

Mountainbike-sko - Northwave Rockit MTB sko SortNår du kører mountainbike kan du vælge mellem at køre med flats-sko og flats-pedaler - eller du kan vælge at køre med kliksystem. Her er forskellen på de to:
 

 • MTB-sko med kliksystem
  Kliksystem giver dig mest kraft ud af det tråd, du har på cyklen. Dette skyldes en optimal kraftoverførsel igennem hele fodens vej rundt i pedalen. Med kliksystem "hiver" du pedalen med op, hvilket også gør det nemmere for dig at træde på vejen ned. Det forbedrer dit momentum og giver dig mere ud af det, du træder. Et kliksystem består af både klikpedaler og cykelsko med klik.
   

 • MTB-sko med flats-pedaler
  Mange mountainbikere vil vælge pedaler uden klik, men med stor grebsstyrke. Disse kaldes for flats. Til disse pedaler, hvor du ikke er spændt fast, skal der bruges sko, der er grove, brede og med flade såler. På flats-pedalerne er der indbyggede pins, som sørger for, at du står fast, når du cykler. Fordelen ved flats er, at du nemmere kan komme af cyklen, hvis du er ved at styrte og dermed kan du mindske uheldet.

 

MTB-sko: Materialer og budget

Alt efter hvilken MTB-sko du vælger, er det en vigtig overvejelse, hvilket materiale din MTB-sko skal bestå af og der er fordele og ulemper ved alle materialer. 

Mountianbike-sko - Shimano XC300 MTB Sko SortCykelsko i den billige ende vil bestå af en stor del plastik, hvilket er super fint til de fleste mountainbikere, da du for en lav pris kan få en ret god sko. Med plastik går du dog på kompromis med ting som vægt og behagelighed, da en plastiksko ikke giver sig på samme måde som læder eller andre mere fleksible materialer, hvilket som regel gør din MTB-sko dyrere. Som udgangspunkt vil de dyreste sko være lavet af en stor del kulfiber eller carbon. Dette skyldes carbons store holdbarhed kontra vægt.

Du kan finde alle MTB-sko med carbon-sål her!

 

Spændesystem på MTB-sko

Spændesystemet er vigtigt for de fleste, og der findes mange forskellige slags. MTB-sko, der bruger drejespænder som eks. BOA, er som regel en del dyrere end MTB-sko med snørebånd eller velcro.  Du kan finde alle sko med drejespænde her. Drejespænde giver den optimale pasform, da skoen her tilpasser sig perfekt om dine fødder. At skoen sidder ordentligt på foden, giver dig også et godt greb på pedalen. MTB-skoene skal altså sidde godt fast på fødderne.

 

Her på siden vil du se vores store udvalg af MTB-sko, der passer til alle mountainbikere. Hvis du har nogle spørgsmål til MTB-sko, kan du altid tage fat i vores kompetente kundeservice, der med glæde vil hjælpe dig med at finde den sko, der passer til dit behov.