Klodser til racerbremser

I denne kategori finder du de klassiske bremseklodser til racercykler, hvor bremsen, eller rettere klodsen, bremser på fælgen. Det kan enten være med gummi- eller korkklodser, som findes i et hav af forskellige mærker, modeller og størrelser.

I de senere år, er der kommet flere og flere racercykler med skivebremser. Hvis du leder efter bremseklodser til skivebremser, så skal du i stedet gå til denne kategori

 

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
  • 30
  • 60
  • 90

Traditionelle fælgbremser

Der er stadig masser af racercykler, der bremser med de traditionelle fælgbremser. Wiren fra bremsegrebet trækker bremsen sammen, og klodserne går ind mod fælgens bremseflader. Dette bremser farten og stopper cyklen.

Langt de fleste bremseklodser er lavet i gummi, der bremser godt på en almindelig aluminiums fælg. Der findes dog også hjul i fuld carbon. Her skal man ikke bruge de almindelige gummiklodser, men derimod skal der ofte bruges en klods lavet særligt til carbon bremseflader.

Du finder de 2 forskellige typer ved at bruge vores filtre, eller med disse 2 links:

Racer bremsklodser til alu og stål fælge.

Racer bremseklodser til carbon fælge.


Med eller uden hus?

Måske lyder det som om du er ved at bestille snegle på en fransk restaurant, når vi spørger om du skal have den "Med eller uden hus?" 

Men nej, det er bare fordi selve bremsegummiet kan købes løst, eller med hus/kåbe uden på. Har man i forvejen et fint "hus" til klodserne, er der ingen grund til at skifte det ud. Så kan man nemlig bare løsne en lille skrue på selve bremsehuset, og herefter skubbe klodsen ud af huset. Så sættes den nye klods bare i.


Samme type hus?

Langt de fleste racer-bremser bruger samme type hus, med en rille i begge sider. Der gælder for mange af de store mærker: Shimano, SRAM, Tektro, Force, XLC osv. Men der er altid en undtagelse, nemlig Campagnolo, bruger også en rille, men den er dog i en anden facon end den normale, derfor skal du gå efter klodser lavet særligt til campagnolo, hvis du har disse bremser.

Skal du have hjælp til at finde bremseklodser med hus, kan du klikke her. Hvis du gerne vil se vores udvalg af løse bremsegummi, kan du klikke her.