Styrbånd

Styrbånd eller styrtape kommer trods sin simple opbygning i mange forskellige former. Der kan være forskel på materialet, farven, tykkelsen, lufthuller mm., alt efter hvad rytteren foretrækker.

Oftest så er styrbånd det tape eller bånd, som man sætter på et racerstyr. Herved bliver styret mere behageligt at holde ved, også på de længere ture. Blandt de populære styrbåndsproducenter finder vi Force, Cannondale og Lizard skins

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
  • 30
  • 60
  • 90

Forskellige styrbåndsmaterialer

Alt efter hvilke materialer der bruges i styrbånd kan det påvirke forskellige parametre. 

Flere og flere cykler kommer som standard med skumstyrbånd, som har en blød og stødabsorberende effekt samt en jævn overflade. Før i tiden var det Korkstyrbånd, som minder lidt om en hårdere skum, der var den klart foretrukne. Men med større udvalg og udvikling, er det blevet til en af de mange muligheder alt efter smag. PU og Gummistyrbånd kan komme i mange tykkelser, men er i udgangspunktet fast og med godt greb. Her ser man også perforeret gummistyrbånd, som giver et godt greb selv om man sveder i håndfladen. Bomuldsstyrbånd er retro-valget når man skal have gennemført sit klassiske look.

Et nyere styrbånd, som virkelig er blevet populært, er Gel styrbånd. Denne type er for mange blevet det foretrukne valg. Gelen giver en lav vægt, høj stødabsorberende effekt og et rigtig godt greb.
 

Styrbånd i alle farver

Hvid bånd på styret har i lang tid været det forventede valg på cyklen, men i nyere tid er sort styrbånd blevet mere populært, og det ser man på langt de fleste cykler. Men med gummiets og  Gelens indtræden i styrbåndet, ser man nu oftere det farvede styrtape som matcher detaljerne på cyklen. Styret er dermed også blevet en af de steder, hvor man kan skille sig ud fra mængden med en stærk rød farve eller en skiftene regnbue effekt. Det er kun fantasien der sætter grænser.
 

Du kan nemt selv skifte styrbånd

Med tungen lige i munden kan du godt selv skifte styrtape på din racercykel. Når du køber et sæt kommer det oftest med 2 ruller, som er nok til hver sin side af styret. Dertil følger noget afslutningstape og 2 propper som selvfølgelig matcher båndet. Du kan se hvordan man skifter det i vores guide ved at klikke her.