TOUR SALE! Spar op til 50 % her

Kranksæt

Hos os kan du finde et bredt udvalg af kranksæt til din cykel. Vi forhandler et stort udvalg af forskellige modeller - og uanset om du er på udkig efter et nyt kranksæt til din citybike, MTB, racer, BMX eller en børnecykel, så finder du det på denne side.

Du kan her finde kranksæt fra forskellige producenter, inde i underkategorierne. Vi forhandler Shimano, SRAM, SR-SUNTOUR, Campagnolo, Force og mange flere kendte mærker.

Læs mere

FAQ

1
Hvad er et kranksæt på en cykel?
Et kranksæt er den del af cyklen, der inkluderer pedalarme og klinger. Det er den del af cyklen, hvor pedalerne er fastgjort, og det omdanner rytterens tråd til drejningskraft, der driver cyklens kæde og dermed hjulene fremad.
2
Hvad består et kranksæt af?

Hvad er et kranksæt?

Et kranksæt indgår i en geargruppe og består af en eller flere klinger. Dertil er der også to pedalarme. Kranksættet har en vigtig opgave, da den overfører kraften fra dine pedaltråd til cyklen med mindst mulig ”kraftspild”. Det sørger altså for, at du får mest mulig fremdrift ud af dine anstrengelser. Du kan se på kranksættet som værende selve drivkraften eller motoren, når det kommer til at få fart på.

 

Kranksættets opbygning

Kranksættet sørger for at give dig fart over feltet, når du træder i pedalerne. Nederst på selve stellet er der et hul, hvor lejet (eller stubben) skal føres igennem. Herefter spændes begge sider fast, og så kan du ellers montere pedaler på sættets pedalarme, som er monteret på selve hovedklingen.

Afhængig af størrelse, mærke, model og præference, kan du vælge mellem mange forskellige modeller af pedaler til din cykel. Du kan selvfølgelig finde et stort sortiment af pedaler hos os. Så finder du det sæt, der passer perfekt til dig.

Se vores udvalg af pedaler lige her!

 

Forskellige kranksæt

Vores udvalg omfatter både modeller med en enkelt klinge, to klinger eller tre klinger. Antallet af tænder på klingerne har betydning for gearingen på cyklen. Jo flere tænder du har på dit kranksæt, desto tungere gear, mere modstand og længere distance for hver pedalomdrejning, får du. Mindre antal klinger (compact kranksæt) giver lettere gear. Dog skal du ikke træde med så høj kadence for at få god fart på. Kigger du på tandkombination vil det ofte være skrevet som eksempelvis 50/34. Dette betyder, at den store klinge har 50 tænder, mens den lille klinge har 34 (set på et kranksæt med to klinger).

Kranksæt kommer i flere forskellige ”typer” og du vil ofte støde på standard, compact eller triple kranksæt. Her kan du læse mere om de tre kranksæt:
 

 • Standard kranksæt kommer med to klinger og er monteret på flere forskellige cykler.
   

 • Compact kranksæt blev opfundet med ideen om at montere en klinge med færre tænder. De færre tænder gør det muligt at køre op ad bakke med en højere kadence. Dog skal du også træde med en højere kadence for at opnå samme fart som med et standardsæt.
   

 • Triple kranksæt tilbyder et bredere spektrum af gear. Du får gear, der er nemmere at træde end med compactsættet.
   

   

Hjælp hos Cykelgear

På de forskellige produktsider har du mulighed for at sortere i vores udvalg af kranksæt til hhv. racer, MTB, citybikes, børnecykler og BMX. Du kan bruge filtreringsknapperne til at sortere i udvalget. Her har du bl.a. mulighed for at vælge forskellige producenter, kædeskærme, kranksystemer, pedalarmslængde, speed, antal tænder og meget mere. På den måde kan du hurtigt finde frem til det kranksæt der passer til dit behov og din cykel. Det er nemlig ret vigtigt, at du får købe et kranksæt, der passer til krankboksen på din cykel. Ikke alle kranksæt og krankbokse er kompatible nemlig.

Krankbokse - se vores udvalg her!

Hvis du vil have hjælp til at finde frem til det helt rigtige valg til dig og din cykel, skal du være mere end velkommen til at kontakte os. Vores kundeservice sidder altid klar med ekspertråd.