Fodpumper

Hos Cykelgear har vi et stort udvalg af fodpumper til cykler. Du kan finde forskellige pumper fra producenter som Force, SKS, Lynx og mange andre.

Fodpumpen er en absolut must-have i hjemmet og her på siden kan du læse meget mere om pumpen, anvendelsen, samt fordele og ulemper.

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
  • 30
  • 60
  • 90

Inden du anskaffer en fodpumpe

Inden vi går i dybden med de forskellige typer af fodpumper, er det vigtigt, at du har styr på ventilen. Der er nemlig forskel på de forskellige ventiler og hvilke pumper, der passer til. Derfor er det vigtigt, at du finder ud af, om du har en racer-ventil, dunlop-ventil eller autoventil.

Du kan læse mere om de forskellige ventiler i vores ventilguide. Herinde kan du også lære mere om ventilerne i forhold til valg af cykelslange.

Derudover skal du være opmærksom på det maksimale dæktryk, som dit dæk kan holde til. Når du pumper slangen op, er det vigtigt, at du overholder dækkets max tryk, således du får den bedste cykeloplevelse. Alt efter cykel og kørestil kan der være præferencer ifht. dæktrykket, men som udgangspunkt anbefaler vi, at du overholder det angivne dæktryk.
 

Fodpumper hos Cykelgear

Alle bør altid have en fodpumpe (gulvpumpe) i hjemmet, uanset hvor meget man cykler. Denne type pumpe er effektiv når det kommer til at få luft i slangen: den er hurtig og let at betjene, samtidig med at nogle typer giver dig mulighed for at kontrollere dæktrykket (mere om manometer senere).

En fodpumpe kan i princippet det samme som en håndpumpe, men da den er større rent fysisk, betyder det også at luftkammeret er større. Med et større luftkammer, kan du hurtigere få pumpet din cykel op, så du er klar til den næste tur.

Fodpumper har et praktisk design med brede håndtag, slanger og eventuelt en stabil base. Håndtagene er med til at gøre selve pumpningen lettere. Du kan pumpe med begge hænder, så du er garanteret maksimal udnyttelse af pumpens luftkammer. Derudover gør basen pumpen mere stabil, og du kan bruge den til at sikre fodfæstet når du pumper løs.
 

Fodpumper med manometer

For at kunne pumpe sin cykel optimalt, bør man investere i en cykelpumpe med manometer. Manometeret giver dig mulighed for at aflæse dæktrykket imens du pumper, så du er sikker på at få det helt optimale tryk i din cykel. Man får en god indikation på, om man har det nogenlunde korrekte dæktryk, som passer til ens cykel og kørestil.

Det er vigtigt at være opmærksom på dæktrykket, da dette kan have stor betydning for din overordnede køreoplevelse og vedligeholdelse af cyklens dæk og slanger. Ved for højt dæktryk kan du risikere at dækket mister sin fleksible evne, og dermed lettere lader småsten osv. trænge ind i dækket. Hvis dæktrykket er for lavt, kræver det mere fremdrift at holde cyklen i gang, da dette i høj grad påvirker rullemodstanden.

Vær opmærksom på at manometeret ikke er hundrede procent korrekt i sin måling. Derfor er det dog stadig en god idé at investere i en cykelpumpe med manometer, for at få en god indikation af trykket.
 

Fordele og ulemper ved fodpumper

Den klare fordel ved fodpumpen er luftkammerets størrelse. Der er ingen tvivl om at denne type pumpe er yderst effektiv når det kommer til at pumpe slangen i dækket op, da det foregår relativt hurtigt og ubesværet. Derudover har pumpen også den fordel, at den er let at betjene. Du kan nemt have godt fast i håndtaget, samtidig med at du stabiliserer den ved hjælp af basen.

De fleste fodpumper fås i dag med et manometer, som også har den fordel at kunne vejlede dig om dæktrykket på cyklen. På den måde er du sikret en optimal køreoplevelse når du begiver dig ud på vejene.

Fodpumpen har ikke de helt store ulemper. Den fylder væsentlig mere end en håndpumpe og den er derfor ikke praktisk at have med på tur, medmindre du har plads til den. Det er ikke lige den slags pumpe man monterer på cyklen og tager med på farten.


Køb din fodpumpe hos Cykelgear

Har du spørgsmål til fodpumper (eller cykelpumper generelt) så sidder vores kundeservice altid klar til at hjælpe dig. Vi vil meget gerne rådgive og vejlede dig til det rette valg af cykelpumpe så du finder den model der passer til din cykel, ventiler og dit behov.