Håndpumper

Hos Cykelgear kan du finde et bredt sortiment af håndpumper til din cykel. Du kan finde denne type cykelpumpe i mange forskellige størrelser og fra en række producenter. Vi forhandler bl.a. mærker som XLC, Zefal, Force og mange andre.

Nogle steder er håndpumperne også kendt som ”racerpumpe” eller ”MTB-pumpe”, mens andre ofte refererer til pumpen som en ”cykelpumpe”. Dette skyldes at håndpumpen er meget kendt og anvendt. Derudover kommer den i forskellige størrelser, hvoraf nogle er nemme at montere på sin cykel, så man altid har pumpen med på farten.

Du kan læse mere om håndpumpen, samt fordele og ulemper på denne side.
 

Alle produkter
Filtrer efter
Mest populære
Gå til side
Produkter pr. side:
  • 30
  • 60
  • 90

Inden du køber en ny håndpumpe

Inden du kaster dig ud i køb af en ny håndpumpe, er der nogle overvejelser omkring dine behov og den ventil der sidder på din cykel (eller cykler).
Håndpumperne er designet til at tilpasse forskellige typer af ventiler. Nogle pumper kan tilpasses alle ventiltyper, mens andre pumper er specificeret mod én bestemt type. Det er derfor vigtigt at du ved hvilken ventil der sidder på din cykel. Hvis du har flere forskellige cykler er det vigtigt at du anskaffer dig en pumpe der passer til disse ventiler.

Vi har lavet en ventilguide til dig der gerne vil læse mere om de forskellige ventiler. Du kan finde den ved at trykke her! Inde på denne side kan du også læse mere om de forskellige ventiler ifht. køb af nye cykelslanger.

Derudover skal du overveje pumpen ifht. dit forbrug. Håndpumper har ikke et stort luftkammer og det tager derfor længere tid at pumpe din cykelslange op. De ”store” håndpumper har selvfølgelig et væsentligt større kammer end minipumperne har, men derfor kan pumpen ikke måle sig helt med fodpumpen (når man taler om luftkammeret).
 

Tilbage til håndpumpen!

Håndpumpen er en klassisk cykelpumpe som de fleste kender. Den findes i et utal af designs og størrelser, og de fleste har en eller flere af disse pumper liggende hjemme i huset, i garagen eller på værkstedet.

Da du kan finde cykelpumpen i mange forskellige størrelser, har du mulighed for at finde en der passer til dit behov. Hvis du gerne vil kunne have pumpen med på tur, anbefaler vi at du køber en såkaldt minipumpe og monterer en holder på din cykel. På den måde kan du let og ubesværet have cykelpumpen med dig på de lange ture. En mindre cykelpumpe kan også nemt tages med i en taske, så du altid har den med dig på farten.

Håndpumperne kommer også i forskelligt design, alt efter hvilken cykel man kører på. Nogle typer er anbefalet racere, mens andre egner sig bedst til mountainbikes. Dette hænger sammen med dæktrykket. Når det kommer til MTBere, så gå efter en pumpe med større cylinder. Dette betyder nemlig at luftkammeret er en anelse større, hvilket betyder at du ikke skal pumpe så mange gange for at fylde slangen op. En mindre cylinder kan være med til at give et bedre dæktryk, hvilket er meget brugbart for racere.
 

Håndpumper med manometer

Når det kommer til dæktryk kan det være en fordel at anskaffe sig en håndpumpe med et manometer. Med et manometer har du mulighed for at pumpe din cykel til et optimalt dæktryk. Du får mulighed for at holde øje med den mængde luft du har pumpet ind i slangen, så du let kan sørge for at trykket passer.

For at få den bedst mulige køreoplevelse, er det vigtigt at du er opmærksom på dæktrykket. Hvis dæktrykket er for lavt får du skabt for meget rullemodstand og det er sværere at holde cyklen i gang. Er dit dæktryk for højt, ødelægger du dækkets fleksibilitet, så der lettere kan trænge småsten og andet op i dækket.
 

Fordele og ulemper ved håndpumper

En af fordelene ved en håndpumpe er det praktiske aspekt: du kan have den med dig, når du tager af sted. Det smarte ved de små håndpumper er, at du let kan købe en montering til din cykel, så du altid har pumpen med på farten. Håndpumpens størrelse er en klar fordel, da den let kan være de fleste steder. De ”store” kan ofte gemmes væk i skabe og skuffer, mens de små let kan være i en taske.
Ved nogle typer får du en kort slange med til pumpen, som kan monteres på ventilen. Dette betyder at du ikke skal holde fast om pumpehovedet og ventilen, men i stedet kan pumpe med begge hænder.

Ulempen ved disse pumper er størrelsen på luftkammeret. Du skal pumpe væsentligt flere gange for at få slangen fyldt op og nå et godt dæktryk. En anden ulempe er, at nogle af håndpumperne ikke kommer med en kort slange, som kan monteres på ventilen. Dette betyder du har mindre kontrol over pumpehovedet. Derudover er det hårdere og mere besværligt at pumpe dækket med den ene hånd sikret ved ventil og pumpehoved, mens den hånd pumper.
 

Køb din håndpumpe hos Cykelgear

Vores kundeservice sidder klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål. Vil du gerne vide mere om håndpumper, og finde den der passer perfekt til din cykel og dine behov, så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at rådgive og vejlede dig til det rigtige køb.