TOUR SALE! Spar op til 50 % her

Hvordan du justerer cykelgear på bagskifter og forskifter

Uploadet den 03-06-2024

Var denne artikel nyttig?

Justeringsprocessen for cykelgear på både bagskifteren og forskifteren kan være lidt teknisk, men med lidt tålmodighed og øvelse kan du opnå præcis gearskiftning på din cykel. Her er en generel vejledning til at justere begge.

 

 

Justering af bagskifteren

Følg nedenstående trin for at justere bagskifter på din cykel:  

 1. Startposition: Placér kæden på det mindste tandhjul på bagskifteren og det største tandhjul på kranksættet.

 2. Justér skruerne: Bagpå bagskifteren er der normalt to skruer: en H-skrue og en L-skrue. H-skruen styrer, hvor langt bagskifteren kan bevæge sig mod de større tandhjul, mens L-skruen styrer bevægelsen mod de mindre tandhjul. Drej disse skruer forsigtigt for at justere, så kæden forbliver på tandhjulene uden at hoppe af.

  Et billede, der indeholder tekst, Bildel, motorcykel, dæk

Automatisk genereret beskrivelse

 3. Stram eller løsn wiren: Hvis skiftene stadig ikke er korrekte, kan du justere spændingen på gearkablerne. På bagskifteren er der normalt en justeringsskrue, som du kan bruge til at stramme eller løsne kablet.

 4. Finjustering: Skift igennem gearene og observer, om kæden skifter rent og præcist på alle tandhjul. Hvis ikke, kan du foretage små justeringer ved at dreje justeringsskruen for kablet.

 

 

Justering af forskifteren

Følg nedenstående trin for at justere forskifter på din cykel:  

 1. Startposition: Placer kæden på det største tandhjul på kassetten (det inderste tandhjul) og den største klinge (det yderste tandhjul) på kranksættet.

 2. Justér højden: Indstil højden af forskifteren, så den er lige over kæden uden at røre ved den. Dette sikrer en korrekt bevægelse af kæden under skiftene.

 3. Justér skruer: Der er normalt to justeringsskruer på forskifteren. En til justering af ydergrænsen (H-skruen) og en til justering af indre grænse (L-skruen). Juster disse skruer forsigtigt, så kæden skifter rent og præcist mellem klingerne.

 4. Stram eller løsn wiren: Hvis skiftene stadig ikke er korrekte, kan du justere spændingen på gearkablet. På cyklen er der normalt en justeringsskrue, som du kan bruge til at stramme eller løsne kablet.

 5. Finjustering: Test gearskiftene ved at skifte gennem klingerne og observer, om kæden skifter rent og præcist. Foretag små justeringer efter behov.

 

Husk, at justering af cykelgear kræver tålmodighed og praksis, så vær ikke bange for at eksperimentere og finjustere, indtil du opnår den ønskede ydeevne.

 

 

Få hjælp til gearjustering

Har du brug for mere information om gearjustering, er du altid velkommen til at kontakte vores eksperter i kundeservice. Vi står klar til at hjælpe dig! 
 
Har du brug for hjælp til andre opgaver i cykelværkstedet? Se alle vores guides her!