Cykelskærme til racer, mtb, citybike og gravel

Cykelskærme er næsten et must at have på sin cykel, så du undgår at regn, snavs og mudder sprøjter op på dig, mens du cykler. Her finder du vores brede udvalg af cykelskærme. Vi har cykelskærme til flere forskellige typer cykler, da vi nemlig har skærme til både racercykler, mountainsbikes, citybikes og gravelcykler.

Udover cykelskærme til voksne, har vi også skærme til de helt små cykler, på 12", 16", 18" og 20", og til junior, på 24" og 26". Vi har både skærmsæt og enkelt-skærme, forskellige størrelser på både længde og bredde på skærmene - og nogle kan endda også klikkes af og på, så de nemt kan tages af på dage, hvor vejene er tørre.

Vi forhandler cykelskærme inden for stærke brands såsom SKS, Ass Savers og Topeak. Der er cykelskærme til alle slags cykler og hjulstørrelser. Kig i vores store udvalg og find den rette cykelskærm til din cykel - ud fra dine behov og præferencer.

Læs mere

FAQ

1
Hvorfor er cykelskærme vigtige, og hvad er fordelene ved at have dem på cyklen?
Cykelskærme er afgørende for at undgå, at regn, snavs og mudder sprøjter op på dig, mens du cykler, hvilket holder dig ren og beskytter dit tøj. Derudover beskytter cykelskærmene også selve cyklen mod både snavs og vand. Herved forlænges cyklens levetid, da du reducerer slid og lettere kan vedligeholde cyklen.
2
Hvilke cykelskærme passer til mountainbike?
3
Hvilken forskærm og bagskærm passer til en racercykel?

Fordele ved cykelskærme

Her er nogle af fordelene ved at have cykelskærme på din cykel:

Cykelskærm - SKS Raceblade Pro skærmsæt Mat sort

 • Du undgår at regn, snavs og mudder sprøjter op på dig på cykelturen.
   

 • Cykelskærm på baghjulet gør, at du ikke bliver beskidt på dit tøj - og i sær på ryggen.
   

 • Cykelskærm på forhjulet gør, at du ikke får skidt foran og op i hovedet
   

 • Nogle cykelskærme kan klikkes af og på - og så kan du køre uden skærme, de dage hvor vejene er tørre.
   

 • Du kan få cykelskærme i mange forskellige størrelser og behøver derfor ikke en stor cykelskærm, hvis du ikke bryder dig om looket. Du kan også købe en mindre skærm, som lige tager det værste mudder. Dette er især smart på mountainbikes, som bliver ret mudrede i skoven.
   

 • Du bliver mere synlig på vejene, da nogle cykelskærme også er udstyret med reflekser.
   

 • Du undgår, at der sætter sig meget snavs i kæden og andre mekaniske dele på cyklen. En skærm beskytter nemlig også cyklen mod snavs, så den er nemmere at rengøre og vedligeholde. Cykelskærmen reducerer på den måde også slid på cyklen - og forlænger levetiden.


 

Montering af cykelskærme

Cykelskærm mtb - SKS Skærmsæt 26"-27.5"Monteringsmulighederne varierer fra cykel til cykel. På mange cykler er der huller på forgaffel og baggaffel, så du kan montere skærme der. På andre cykler er det mere praktisk at bagskærmen monteres på sadelpinden - og forskærmen oppe under forgaflen, hvis det er en affjedret forgaffel. Derudover kan du også montere skærmene på næsten alle sadler eller under stellets skårør.

 

Cykelskærme til forskellige cykler

Der findes cykelskærme, som egner sig bedst til forskellige cykeltyper. Der er forskel på hvilken cykelskærm du skal brug til racer, mtb, citybike og til gravel. Både forskærme og bagskærme kan se anderledes ud - om de er til mountainbikes eller til racer - da deres hjul er anderledes. Vi har derfor et bredt udvalg til alle disse cykeltyper, så du nemt kan finde skærme, som passer til din cykel og dit behov.

Generelt skal du købe skærmsæt, som passer til din cykel - både i form af type og i forhold til hvilket terræn, du kører i. Hvis du hovedsageligt cykler på veje med glat asfalt, kan slanke skærme være mere velegnede, da de reducerer vindmodstand og holder cyklen renere. På den anden side, hvis du ofte bevæger dig på ujævne stier eller i våde forhold, kan bredere skærme give bedre beskyttelse mod snavs og vand.

 

En cykelskærm der kan klikkes af og på

Cykelskærme, der kan klikkes af og på, kaldes ofte "quick-release" eller "snap-on" cykelskærme. Disse skærme er designet til nem montering og afmontering på cyklen uden brug af værktøj. De typiske fordele ved denne type skærm er beskrevet herunder:

 

Hurtig montering og afmontering

Quick-release cykelskærme gør det hurtigt og nemt at montere eller fjerne skærmene efter behov, uden at skulle bruge værktøj. Dette er praktisk, hvis du cykler i forskellige vejrforhold eller ønsker at skifte mellem at have skærme og ikke have dem. At kunne montere praktiske cykelskærme nemt og hurtigt må klart være en fordel.

 

Let transport og opbevaring

Eftersom disse skærme let kan fjernes, er det lettere at transportere cyklen eller opbevare den uden skærme, hvis du for eksempel skal transportere cyklen på en bil cykelholder eller opbevare den i et mindre rum.

 

Fleksibilitet

Ved at have muligheden for at klikke skærme af og på efter behov, kan du tilpasse din cykel til forskellige terræn- og vejrforhold. Hvis du cykler på tørre dage, kan du tage skærmene af og lade dem blive hjemme. Så kan du montere dem igen, når vejret er vådt.

 

Vedligeholdelsesvenlig

Fordi skærmene er lette at fjerne, bliver det også lettere at rengøre cyklen og udføre vedligeholdelsesarbejde på hjulene eller andre dele af cyklen, hvis det er nødvendigt.

 

Udseende

Nogle cykelryttere foretrækker det renere udseende af en cykel uden permanente skærme monteret. Quick-release skærme giver mulighed for at opnå dette udseende, når de ikke er nødvendige.

 

Få hjælp til hvilke cykelskærme du skal vælge

Når det kommer til valg af cykelskærme, kan det være en udfordrende opgave at navigere gennem det brede udvalg på markedet. Heldigvis har vi hos Cykelgear et team af eksperter, som er klar til at hjælpe dig. Og ellers har vi også vores guides-univers, hvor du kan finde relevante guides om forskellige cykelrelaterede emner.